Napközbeni gyermekfelügyelet

a gyerekek és énBemutatkozom:

 Pilipecz Mária vagyok,  a Mesebeli Csillagtár tulajdonosa és vezetője.

 Már gyermekkoromban kiderült, hogy gyerekekkel akarok foglalkozni.  A kisebb rokon  gyerekeket, ismerős-és szomszéd gyerekeket mindig  rám bízták, örömmel pesztráltam,  gondoztam őket, játszottam velük.  Egyértelmű volt, hogy pedagógus leszek. Tanító  lettem, sok évet  dolgoztam gyerekek között.

 Három remek gyermekem és három csodálatos unokám van.  Nálunk mindig  akad  néhány „plusz” gyerek: a sajátjaink barátai, a barátaink gyermekei…volt babakorú, akire  azért vigyáztam hónapokig, mert az anyukája  veszélyeztetett terhesként kórházban volt;  de rendszeresen szoktam  nyaraltatni árvízkárosult, és csángó gyerekeket is.

Mélyen átérzem az édesanyák féltő aggódását, amikor a kicsinyüket el kell engedniük egy új közösségbe – szerencsére családias bölcsődémbe,  a Csillagtárba szívesen jönnek, hamar beszoknak a kicsik. 

Számomra mindig örömet okoz a gyerekekkel való foglalkozás, fejlődésük figyelemmel kísérése. Türelemmel, szeretettel, empátiával fordulok feléjük a bölcsimben is – ezt ők mindig érzik – így a kapcsolatteremtés sosem probléma közöttünk. Régi tanítványaim már felnőtt emberek, de a közösségi oldalak segítségével a mai napig tartom sokukkal a kapcsolatot. Szeretettel biztatnak, hogy továbbra is foglalkozzak gyerekekkel – ennél szebb „ajánlólevélre” nincs is szükségem.

Amikor elhatároztam a bölcsőde létrehozását, kft-t alapítottam, beiratkoztam a Babaklub akkreditált bébiszitter tanfolyamára – egyrészt, hogy felfrissítsem ismereteimet az egész kicsikkel kapcsolatban, másrészt, mert így alkalmam volt részt venni szakmai gyakorlaton a Sün Balázs Gyermekfelügyelet és Játszóházban.

Sikeresen elvégeztem a Csodacsalád akkreditált “Családi napközi működtetője” tanfolyamát is. Mindezek után talán elmondhatom, hogy jártas vagyok gyermekgondozásban, nevelésben. Az első években családi napköziként nyújtottunk bölcsődei szolgáltatást, majd miután  a “családi napközi” elnevezést hivatalosan megszüntették- napközbeni gyerekfelügyelet néven folytatjuk a munkánkat.

Tanítói szakon rajz szakkollégiumot végeztem, más speciális végzettségeim egyelőre nincsenek, de fejlesztőpedagógusokkal együttműködve fogom a gyerekek számára a lehető legjobb lehetőségeket biztosítani.

Folyamatosan képezem magam. Minden gyermekekkel foglalkozó téma érdekel: szakkönyvek, újságcikkek, blogok – minden nap olvasok, keresem az újabb, még jobb eszközöket, lehetőségeket a gyerekekkel való foglalkozáshoz, hogy családi bölcsimben igényes, színvonalas ellátást kapjanak a kicsik. A gyermekközpontú szemlélet átadása mindig elsődleges számomra. Ugyanezt elvárom segítőimtől, alkalmazottaimtól is.

Helyettesem (menyem):

Kincs Noémi vagyok. 

Noémi bemutatkozása_n A Szent István Egyetemen végeztem turizmus – vendéglátás szakon,  majd elvégeztem a „Családi napközi működtetője” tanfolyamot  is. 

 Munkám során célom, hogy a gyerekek minden egyes étkezésüknél  friss, tápláló,    egészséges –  minőségi alapanyagokból készült – a  korszerű táplálkozási trendeknek  megfelelő ételeket egyenek –  melyeket szeretettel készítek, készítünk el.  Köztudott,  hogy talán  ebben a korban a legfontosabb az    egészséges  táplálkozás. Az első 3  évben  alakulnak ki azok az alapvető szokások,  amelyek később    meghatározzák, hogy  mennyire fognak egészségesen  táplálkozni,  mennyire lesznek egészségesek a  gyerekek idősebb  korukban.

 A táplálkozás mellett nagyon fontos még a játék, a mozgás, a friss  levegő – és hogy szeressenek a mi kis  közösségünkben lenni, hiszen szinte többet vannak a bölcsinkben, mint otthon. Anyaként én is tudom milyen nehéz a kis csöppségünket másra bízni, de  ha érzem,  jó helyen van, az sokat segít. Ezért is teszünk meg mindent a  kicsikért – hogy a szülők nyugodtak lehessenek.

Szerintem csodálatosabb foglalkozás, mint a gyermeknevelés, a gyerekek fejlődésének figyelemmel kísérése, segítése : nincs a világon.

 

Varga Éva vagyok, egészségügyi végzettségem van. Dolgoztam csecsemő és idős gondozóként egyaránt.  Szakmai gyakorlatomat  bölcsödében töltöttem el.eva-bemutatkozik_n

Kreatív, új feladatokra nyitott, tanulékony, gyermekszerető ember vagyok. Szeretek  -és  mások  szerint is tudok főzni. Fontos számomra az egészséges táplálkozás.

Szeretek rajzolni, játszani, sportolni, meséket olvasni. Három saját gyermekem van  (igaz, már  nagyok).

Fontosnak tartom, hogy a kicsiket szeretettel, gondossággal vegyük körül, amit végig  vihetnek egész életükben – és majd tovább adhatják.

Célom: a folyamatos törődésünk, gondoskodásunk, tanításunk eredményeképpen olyan  emberekké váljanak, akikre büszkék lehetünk.

 

 

Szabó Szilvia vagyok, humán-egészségügyi iskolában végeztem.

Babysitterként és anyaként több éves tapasztalattal rendelkezem a gyermekkel való jó kapcsolat terén. Fontosnak tartom a gyermekekre történő személyes odafigyelést, egyéni szükségleteik, örömük szem előtt tartását.15970587_10212201151522723_1446974176_n

Számomra elsődleges szempont az egészséges-reform táplálkozás, hogy minden nap friss, vitamindús alapanyagokból készített étel kerüljön az asztalra. Fontos a tudatos étkezésre nevelés, sok nyers zöldséggel, gyümölccsel. Hiszem azt, amit a legújabb tudományos kutatások is bizonyítanak: az első három évben kialakult táplálkozási szokások a gyermek egész életét végigkísérik, meghatározzák a felnőttkori egészségét is.

Célom, hogy színes egyéniségű, nyitott érdeklődésű gyermekeket neveljünk – nyugalmat adó, biztonságos, családias környezetben.

 

 

    Parkolópályán :)                                              

Gabi fotón  Szabóné Major Gabriella vagyok, 2008-ba végeztem Nyíregyházi Főiskola tanító szakán,  mely tudományt azóta is hivatásomnak érzem. Elsősorban szeretni tudó és szeretni való  pedagógus próbálok lenni, olyan életteret teremtve a gyermekek számára, ahol az érzelmi  biztonság, a védettség mellett átélhetik az elfogadottság élményét. Meggyőződésem, hogy a  kisgyermekkor meghatározó fontosságú az ember életében. Hiszem, ha sikerül hozzájárulnom  ahhoz, hogy gyermekeink bölcsődés – óvodás korszaka a soha vissza nem térő igazi gyermekkor  csodálatos éveivé váljanak, akkor már tettem értük valamit. Fontos számomra, hogy mindenkiben  tiszteljem az embert, a tudást, és segítsem a gyermeki egyéniség kibontakozását. A kicsikkel való  együttlétek során nagyon sok kedvességet és szeretet kapok tőlük. Igyekszem ezt kamatosan visszaadni, hisz anyaként jól tudom, hogy egy gyermeknek nagyon sok szeretetre, türelemre, odafigyelésre van szüksége.

Gabi 2015 őszéig erősítette kis csapatunkat –  visszavárjuk !

 

profilkata  Fejlesztő pedagógusunk:
 Kissné Bartha Katalin vagyok, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár,    gyógypedagógus. Szakmai pályafutásomat egy speciális iskola tanáraként kezdtem, jelenleg  óvodában dolgozom, mint fejlesztőpedagógus, illetve egy pedagógiai szakszolgálatnál  problémásnak vélt gyermekek pedagógiai vizsgálatát és ellátását végzem. Célom, hogy  tapasztalatommal és tudásommal segítsem a hozzám forduló szülőket, szeretnék segítséget    nyújtani azoknak a gyermekeknek, akiknél egy esetleges részképesség vagy egyéb zavar gyanúja  felmerül.

Szeretettel várom azon szülők jelentkezését, akik úgy érzik, hogy gyermekük fejlődésében valamilyen rendellenességet fedeztek fel, hiszen nagyon fontos a fejlődési elmaradás mielőbbi felismerése, a későbbi problémák megelőzése, a korai megsegítés.

Időpont egyeztetéséhez telefonos elérhetőségem: 06 30/695-04-51