Napközbeni gyermekfelügyelet

a gyerekek és énBemutatkozom:

 Pilipecz Mária vagyok,  a Mesebeli Csillagtár tulajdonosa és vezetője.

 Már gyermekkoromban kiderült, hogy gyerekekkel akarok foglalkozni.  A kisebb rokon  gyerekeket, ismerős-és szomszéd gyerekeket mindig  rám bízták, örömmel pesztráltam,  gondoztam őket, játszottam velük.  Egyértelmű volt, hogy pedagógus leszek. Tanító  lettem, sok évet  dolgoztam gyerekek között.

 Három remek gyermekem és már négy   csodálatos unokám van.  Nálunk mindig  akadt  néhány „plusz” gyerek: a sajátjaink barátai, a barátaink gyermekei…volt babakorú, akire  azért vigyáztam hónapokig, mert az anyukája  veszélyeztetett terhesként kórházban volt;  de rendszeresen szoktam  nyaraltatni árvízkárosult, és csángó gyerekeket is.

Mélyen átérzem az édesanyák féltő aggódását, amikor a kicsinyüket el kell engedniük egy új közösségbe – szerencsére családias bölcsődémbe,  a Csillagtárba szívesen jönnek, hamar beszoknak a kicsik. 

Számomra mindig örömet okoz a gyerekekkel való foglalkozás, fejlődésük figyelemmel kísérése. Türelemmel, szeretettel, empátiával fordulok feléjük a bölcsimben is – ezt ők mindig érzik – így a kapcsolatteremtés sosem probléma közöttünk. Régi tanítványaim már felnőtt emberek, de a közösségi oldalak segítségével a mai napig tartom sokukkal a kapcsolatot. Szeretettel biztatnak, hogy továbbra is foglalkozzak gyerekekkel – ennél szebb „ajánlólevélre” nincs is szükségem.

Amikor elhatároztam a bölcsőde létrehozását, kft-t alapítottam, beiratkoztam a Babaklub akkreditált bébiszitter tanfolyamára – egyrészt, hogy felfrissítsem ismereteimet az egész kicsikkel kapcsolatban, másrészt, mert így alkalmam volt részt venni szakmai gyakorlaton a Sün Balázs Gyermekfelügyelet és Játszóházban.

Sikeresen elvégeztem a Csodacsalád akkreditált “Családi napközi működtetője” tanfolyamát is. Mindezek után talán elmondhatom, hogy jártas vagyok gyermekgondozásban, nevelésben. Az első években családi napköziként nyújtottunk bölcsődei szolgáltatást, majd miután  a “családi napközi” elnevezést hivatalosan megszüntették- napközbeni gyerekfelügyelet néven folytatjuk a munkánkat.

Tanítói szakon rajz szakkollégiumot végeztem, más speciális végzettségeim egyelőre nincsenek, de fejlesztőpedagógusunkkal együttműködve fogom a gyerekek számára a lehető legjobb lehetőségeket biztosítani.

Folyamatosan képezem magam. Minden gyermekekkel foglalkozó téma érdekel: szakkönyvek, újságcikkek, blogok – minden nap olvasok, keresem az újabb, még jobb eszközöket, lehetőségeket a gyerekekkel való foglalkozáshoz, hogy igényes, színvonalas ellátást kapjanak a kicsik. A gyermekközpontú szemlélet átadása mindig elsődleges számomra. Ugyanezt elvárom segítőimtől,  alkalmazottaimtól is.

 

profilkata  Fejlesztő pedagógusunk:
 Kissné Bartha Katalin vagyok, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanár,    gyógypedagógus. Szakmai pályafutásomat egy speciális iskola tanáraként kezdtem, jelenleg  óvodában dolgozom, mint fejlesztőpedagógus, illetve egy pedagógiai szakszolgálatnál  problémásnak vélt gyermekek pedagógiai vizsgálatát és ellátását végzem. Célom, hogy  tapasztalatommal és tudásommal segítsem a hozzám forduló szülőket, szeretnék segítséget    nyújtani azoknak a gyermekeknek, akiknél egy esetleges részképesség vagy egyéb zavar gyanúja  felmerül.

Szeretettel várom azon szülők jelentkezését, akik úgy érzik, hogy gyermekük fejlődésében valamilyen rendellenességet fedeztek fel, hiszen nagyon fontos a fejlődési elmaradás mielőbbi felismerése, a későbbi problémák megelőzése, a korai megsegítés.

Időpont egyeztetéséhez telefonos elérhetőségem: 06 30/695-04-51