Napközbeni gyermekfelügyelet

DSC_1347  AMIT NYÚJTUNK a Mesebeli Csillagtár családi bölcsődében:

 * Minden nap családias kisgyermekellátás:  egésznapos                           gyermekfelügyelet, bölcsődei szolgáltatás

* Napi négyszeri, egészséges étkezés /késői távozás esetén +1/

* Éneklés, mese, mondókázás, mozgás jó levegőn

 * Beszoktatás

* Alkalmi gyermekfelügyelet  bölcsiseinknek hétköznap és hétvégén is

* Klubfoglalkozások, játékos foglalkozások a szülőkkel együtt is

* Nyári tábor kézműves – és mozgásfoglalkozásokkal

* Problémásnak vélt gyermekek gyógypedagógiai vizsgálata és ellátása

Beszoktatás:

Édesanyaként átérezzük, hogy sem a szülő, sem a gyermek számára nem könnyű az elválás, ezért minden esetben megkeressük a legideálisabb megoldást a problémamentes beszoktatáshoz. Mivel minden kisgyermeknél más-más bánásmódra van szükség, a személyre szabott megoldás csak a szülőkkel történő együttműködés segítségével valósulhat meg.

Minden esetben a gyermek kora és szociális érettsége határozza meg a beszoktatás módját és időtartamát. A beszoktatás a szülővel együtt, fokozatosan történik, hogy a gyermek beilleszkedését segítsük, megkönnyítsük az új környezethez való alkalmazkodást. Közben a szülők gyermekükkel együtt személyes tapasztalataikon keresztül ismerhetnek meg minket , és beleláthatnak gyermekük bölcsis életébe.

 A szülővel együtt, fokozatosan vesszük át a gondozási feladatokat – ezt követheti a szülőtől való – egyre hosszabb időre történő – elválás. Így a kicsi a már jól ismert környezetben biztonságban érzi magát, mire szülei nélkül marad nálunk.

Szülőként tudjuk, milyen nehéz otthagyni a gyermeket egy intézményben – de ha látod, hogy szeretettel, figyelemmel, felelősségvállalással gondoskodunk a kicsiről – könnyebb lesz.

A Mesebeli Csillagtár családi bölcsődében addig tart a beszoktatás, ameddig a gyerek, és a szülő igényli – de akik hozzánk járnak, tanúsíthatják, hogy tőlünk inkább hazavinni nehéz a kicsiket :)